Μήπως κακώς θεωρούν τον Καρλομάγνο πατέρα της Ευρώπης;

 

Του Δρ. Λεωνίδα Λ. Μπίλλη*

Επιστημονικού συνεργάτη

 

Ο Καρλομάγνος (742-814), θεμελιωτής της Αυτοκρατορίας των Καρολιδών.

 

Οι καταγεγραμμένες ανιστόρητες παρανοήσεις και η σκόπιμη ανθελληνική παραπληροφόρηση σε συνδυασμό με την απόκρυψη της ιστορικής αλήθειας, ούτε προλαμβάνονται, ούτε έχουν τέλος, όσο και αν τρέχεις από πίσω τους παρεμβαίνοντας διορθωτικά.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Ευρώπης σε σχέση με τον Φράγκο Καρλομάγνο (742-814) τον οποίο έχρισε ο Πάπας “ελέω Θεού” αυτοκράτορα της Ρώμης το 800 μετά χριστιανικής χρονολόγησης.

Έχοντας στην κατοχή του το αριθμητικό πλεονέκτημα μεγάλου στρατού με τον καλύτερο πολεμικό εξοπλισμό της εποχής, κατέκτησε πολλές χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου διεξάγοντας πολέμους “κατ’ εντολή του Θεού” όπως ήθελε να πιστεύει και εξανάγκασε τους ηττημένους σε υποχρεωτικό βάπτισμα. Η “ιστορία” των επόμενων γενεών τον ανακήρυξε πατέρα! της Ευρώπης λες και η γέννεση της ευρωπαϊκής ιδέας αρχίζει από την παρουσία του Καρλομάγνου και μετά, ενός Φράγκου που δημιούργησε ένα μεταλλαγμένο πρόσωπο-πρόπλασμα της σημερινής “ενωμένης Ευρώπης”.

Μάλιστα, όχι μόνο τον ανακήρυξαν πατέρα της Ευρώπης, αλλά από το 1949 και εντεύθεν, κάθε χρόνο, απονέμεται το Διεθνές βραβείο Καρλομάγνου σε κάποιον πολιτικό συνήθως, ο οποίος συμβάλει στο ευρωπαϊκό ιδεώδες του Ουμανισμού και της ελευθερίας.

Παραλήπτες αυτού του βραβείου (αν και το θέμα δεν είναι να θίξουμε το σε ποιους έχει απονεμηθεί το βραβείο αλλά να δείξουμε την υπερβολική έμφαση που έχει δοθεί στο όνομα του Καρλομάγνου συνδέοντάς τον αποκλειστικά με το ευρωπαϊκό πνεύμα προκειμένου να ταφεί οποιοσδήποτε άλλος πριν από αυτόν) έχουν υπάρξει ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο ανθέλληνας Κίσινγκερ, αλλά και ο Έλληνας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Απονομή Καρλομάγνειου βραβείου στον Β. Σόιμπλε.

 

Προσφάτως δε, τον Μάιο του 2012, το βραβείο απονεμήθηκε στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και στην δημοσιογραφικού χαρακτήρα ελληνική δράση “Europe on the Ground”.

Η ιστορική αλήθεια η οποία πρωτίστως και αποκλειστικώς συνδέει τους Έλληνες με την ευρωπαϊκή ιδέα αλλά και με όνομα “Ευρώπη”, είναι, ότι σύμφωνα με τον ιστορικό Απολλόδωρο (180-110 π.Χ.) αλλά και με τον γεωγράφο Παυσανία (Ε 25,12), πατέρας της Ευρώπης είναι ο βασιλιάς της Φοινίκης ο Αγήνορας ο οποίος δεν έχει μεταβιβάσει ποτέ τον πατρικό τίτλο σε κανέναν.

Ο δε βασιλιάς της Μακεδονίας και στρατηγός του Κοινού των Ελλήνων Φίλιππος ο Μέγας και πατέρας του Αλέξανδρου, είναι εσαεί ο πρώτος εξερευνητής των τότε και μετέπειτα εξελισσόμενων χωρών της Ευρώπης, εξ ου και ακόμα και οι αλλοεθνείς μελετητές όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Missouri Ίαν Γουόρθιγκτον, αναγνωρίζουν ότι χωρίς τους Έλληνες ουδέποτε θα είχε υπάρξει Ευρώπη.

Φίλιππος Β΄ο Μακεδών.

 

Επίσης σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία ανασκαφών τα οποία παρουσίασε η αρχαιολόγος Δρ. Αγγελική Κοτταρίδη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών τον Δεκέμβριο του 2008, το γνωστό επιδαπέδιο ψηφιδωτό των 100 τετραγωνικών μέτρων που αναπαριστά την Αρπαγή της Ευρώπης και που βρίσκεται στο πλέον επίσημο δωμάτιο του βασιλικού ανακτόρου στις Αιγές! (και όχι φυσικά, στην πόλη Άαχεν της Γερμανίας από την οποία εκπορεύονται τα “Καρλομάγνεια” διεθνή βραβεία), νοηματίζει την ευρωπαϊκή ηγεμονία του Φιλίππου επιβεβαιώνοντας τα λόγια που έγραψε γι΄αυτόν ο ιστορικός και ρήτορας του 4ου αιώνα π.Χ. Θεόπομπος χαρακτηρίζοντας τον Φίλιππο ως τον σπουδαιότερο άνδρα της Ευρώπης:

“… Μηδέποτε ενηνοχέναι Ευρώπη τοιούτον άνδραν παράπαν οίον τον του Αμύντου Φίλιππον”.

Δηλαδή: “Ποτέ δεν γνώρισε η Ευρώπη τέτοιον εξαίρετο άνδρα όπως τον Φίλιππο τον γιο του Αμύντα”. Μετά τα ανωτέρω… Ποιος Καρλομάγνος;

 

*Το άρθρο αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο του Δρ. Λεωνίδα Μπίλλη “Όλοι αντέγραψαν τους Έλληνες”. Πληροφορίες 6977225644

 

 Categories: Χωρίς κατηγορία

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: